+(40) 746 306 044 contact@recondis.com

Prescontainerul este un echipament esențial în managementul deșeurilor. Acesta este folosit în transportul deșeurilor, de cele mai multe ori de la generator la colector, dar nu numai. Acest echipament mobil compactează deșeurile pentru un transport optim, și are nevoie de un abrollkipper, pentru a fi transportat.

 

 

Constructia

 

Prescontainerul este format din două mari componente. Capul de presare și containerul de stocare.

 

1.Capul de presare este componenta unde este alimentat materialul, prin gura de alimentare, iar apoi este presat în containerul de stocare. Gura de alimentare poate avea diferite forme, pentru diferite tipuri de materiale și aplicații.

– Cea mai comună gură de alimentare este cea standard, după cum se poate observa în filmulețul de mai sus.

– Înălțimea standard aproximativă de 1.5 metri, îl face ideal pentru o alimentare manuală de pe rampă sau de la nivelul solului. Pentru alte aplicații se pot folosi confecții metalice speciale pentru a crea o cuvă de alimentare la această gură standard.

– O altă gură de alimentare poate fi cea înălțată la același nivel cu containerul de stocare ,adică la aproximativ 2.5 metri.

 

 

Acest tip de gură de alimentare se folosește la aplicații precum, alimentarea de pe o rampă înaltă, direct din autogunoiere, spre exemplu în stațiile de transfer, sau alimentare în cădere din conducte special construite menite să evacueze deșeurile dintr-o fabrică.

-Alte guri de alimentare pot fi create pentru anumite aplicații ale utilizatorilor.

 

2.Containerul de stocare, stochează materialul presat de berbec, iar acesta, în general are muchiile rotunjite pentru o ușoară evacuare a materialului. Ușile de evacuare ale containerului pot fi cu deschidere stânga, dreapta, adică uși batante, sau pendulare, cu balamalele în partea de sus, ușa la deschidere având o mișcare de pendul..

 

Tot pentru o ușoară evacuare a materialului, containerul poate avea ca și opțional peretele superior, acoperișul, în mișcare. Adică acestea poate fi desprins de construcție printr-un sistem activat de gravitație, atunci când prescontainerul este în poziția de descărcare, pentru evacuarea materialului. De asemenea, pentru anumite aplicații, același sistem se poate aplica și pentru pereții laterali ai containerului.

 

Un alt tip de container este cel care poate stoca două tipuri de material. Astfel containerul este împărțit în două părți pe interior, pentru a nu amesteca cele două tipuri de material.

 

 

 

 

APLICABILITATE

 

Exista două tipuri de prescontainere. Prescontainer pentru deșeuri umede și prescontainer pentru deșeuri uscate. Mai bine notat pentru deșeuri menajere, (sau deșeuri vegetale, deșeuri alimentare) și deșeuri reciclabile (deșeuri ambalaje uscate în general).

 

Cele două tipuri de prescontainere se deosebesc prin mai mulți factori.

 

Prescontainer deseuri umede:

 

Prescontainerul pentru deșeuri umede este caracterizat de berbecul tip pendul, creat special pentru deșeuri umede. Acesta presează deșeurile în container prin mișcarea sa pendulară, iar cu ajutorul construcției interioare a camerei de presare deșeurile umede sunt compactate optim în containerul de stocare.

 

 

 

Containerul de stocare al unui prescontainer pentru deșeuri umede este închis ermetic, și protejat împotriva scurgerilor. Acesta are un sistem de drenaj pentru levigatul scurs din deșeuri. De asemenea la acest tip de prescontainer se utilizează usa de evacuare pendulară, după cum am explicat mai sus.

 

Prescontainer deseuri uscate

 

Prescontainerul pentru deșeuri uscate, este cel standard pe care îl cunoaște toată lumea. Pe acesta dar nu numai pot fi aplicate toate modificările discutate mai sus legate de capul de presare și container.

 

Este caracterizat de berbecul cu mișcare de presare pe orizontală, și de cei 2 cilindrii în x care acționează berbecul. Există de asemenea și prescontainere care au berbecul acționat de doar 1 cilindru mai mare.

 

Ca și aplicabilitate, aceste este folosit pentru transportul deseurilor reciclabile de la un generator cu mult material la colector.

 

Sideloader

 

Sideloaderul este un prescontainer pentru deșeuri umede, dotat cu încărcător de pubele. Acest tip de prescontainer poate fi folosit drept autogunoieră, datorită faptului că poate funcționa direct de pe abrollkipper, printr-o conexiune între echipament și mașină.

 

Încărcatorul de pubele poate încărca în prescontainer toate tipurile de pubele din domeniul salubrizării. Încărcarea poate fi laterală, după cum zice și numele echipamentului, însă aceasta poate fi și direct din fața prescontainerului.

 

Această soluție este adesea folosită în detrimentul unei autogunoiere, din cauza costurilor reduse de achiziție pe care le prezinta cele două echipamente.

 

 

Generalitati

 

Prescontainerele pot avea o capacitate între 16 si 24 de metri cubi, capacitate de stocare.

 

-Daca luăm spre exemplul deșeul de carton, putem stoca în aceste prescontainere între 3-4 tone de carton, în funcție de capacitatea containerului. Pentru acest tip de material se folosește un prescontainer pentru deșeuri uscate cu ușa cu deschidere laterala, ușă batantă.

-Puterea de presare a prescontainerelor în general este de 30-35 tone forță.

-Puterea motorului în general este de 5.5 kW, însă aceasta poate crește în funcție de modificările aduse echipamentului, spre exemplu pentru o creștere de putere de presare se poate modifica puterea motorului la 7.5 kW, Prin această modificare berbecul poate exercita o forță mai mare de presare, însă în acest caz avem nevoie și de întărirea camerei de presare cu oțel Hardox, pentru a preveni daunele create de puterea mai mare a berbecului.

 

Diferite opționale pot fi adăugate în construcția unui prescontainer, pentru a răspunde la o nevoie mai exactă. Spre exemplu, gura de alimentare poate fi modificată după necesități, așa cum s-a explicat mai sus,berbec diferit pentru fiecare aplicabilitate (deșeuri umede sau uscate) chiar și temperatura din interiorul acestuia poate fi controlată,sau o cupă pentru descărcarea materialului din autogunoiere poate fi atașată în partea din față a prescontainerelor, ca apoi aceasta să alimenteze prescontainerul, șine care ghidează prescontainerul la locul lui la rampă, și multe altele.

 

Prescontainer Shark

 

Shark este un prescontainer pentru deșeuri, cu distribuție unică în România, efectuată de Recondis Technology. Acest echipament are o dimensiune de 30 metri cubi, și poate stoca pana la 6 tone de carton.

 

 

Prescontainerele SHARK, au integrat sistemul de presare direct în container, și cei 30 de metri cubi ai echipamentului au doar 6.15 metri lungime. Deci într-o lungime a echipamentului mai mică decât norma, prescontainerele SHARK procesează mai mult material.

 

SHARK poate face acest lucru prin integrarea gurii de alimentare în container. Gura de alimentare a prescontainerelor SHARK este formată din peretele frontal al prescontainerului. Acesta se deschide în întregime, pana la 1.1 metri față de sol, și astfel formează gura de alimentare a prescontainerului. Această gură de alimentare are un volum de 5 metri cubi.

 

 

Pe lângă gura uriașă de alimentare, prescontainerul SHARK are o putere de presare de 50 tone forță.

 

Gura de alimentare a prescontainerelor SHARK, este formată după cum am menționat mai sus, din peretele frontal al prescontainerului. Acest perete frontal funcționează ca o ușă, care acționată hidraulic, este deschisă și formează gura de alimentare a prescontainerului. Având o capacitate foarte mare, de 5 metri cubi, prescontainerul poate fi alimentat cu foarte mult material odată, și problema materialelor voluminoase este eliminată.

 

Acest prescontainer poate fi alimentat inclusiv cu mobilă, sau alte materiale voluminoase, după cum se poate vedea în filmuletul de mai jos, care este procesată fără probleme în interiorul containerului.

 

 

Ideea generală, pe care trebuie să o ținem minte este că, prescontainerul nu este doar echipamentul cu care “cărăm cartons sau folie”, ci poate avea multe alte aplicații care vă pot fi de folos.