+(40) 746 306 044 contact@recondis.com

Utilajele pentru procesarea deșeurilor necesită și ele mentenanță. Un studiu a dezvăluit că este de 5 ori mai ieftin să faci mentenanță predictivă acum decât service coercitiv pentru prese de balotat deșeuri. Deși avem proceduri sub forma de movie și filme educative  care arată cum operatorii preselor de balotat deșeuri și a prescontainerelor ar trebui să facă mentenanță obligatorie săptămânală,  mulți le ignoră. Antreprenori aleg să nu pună presiune pe operatori și astfel ajung să  facă doar service coercitiv care este cu mult mai scump.

 

 

Atunci când respecți instrucțiunile menționate în manualul operatorului cu privire la mentenanță se cheamă liniște. Liniște tehnologică deoarece fluxul de producție nu îți este afectat. Însă acestea trebuie respectate cu sfințenie. Avem un partener care ne trimite comanda pentru verificarea tehnică pentru prescontainere cu șase luni înainte. E perfect! Deși poți apela la o firmă terță sau chiar la firma care ți-a vandut utilajele aceștia sunt specializați pe probleme majore de funcționare și s-ar putea să te coste destul de mult ca să facă operațiuni simple de mentenanță pe care ar trebui să le facă operatorii preselor de balotat.

 

 

Operatorul trebuie să fie cel care face mentenanța predictivă a presei de balotat deseuri conform fișei tehnice cu privire la curățarea utilajului. Să menții organele aflate în mișcare gresate, să îndepărtezi mizeria depusă pe ele, să verifici starea sistemelor și uzura componentelor consumabile salvează peste 80% din cheltuielile cu mentenanța utilajelor.

 

Angajați operatori calificați, faceți simulări cu aceștia iar ori de cate ori se schimbă operatorul trimiteți-l la calificare pentru operarea acelui utilaj.

 

Apelați la firma de service doar pentru verificările tehnice periodice ca și componentă mai ieftină a mentenanței predictive. De obicei fiecare carte de utilizare sau manual de instrucțiuni dedică un capitol cu privire la mentenanța curentă. Acolo sunt defalcate pe tipuri de operațiuni sarcinile care revin operatorului și sarcinile unei echipe de service autorizate. Trebuie doar asumate acele acțiuni.

 

 

VĂ RECOMAND “SĂ NU” faceți service pentru prese de balotat carton folie pet și alte reciclabile
Nu aveți nimic de pierdut. Decât câteva zile de stagnare a utilajului, o furcă de bani, producție nerealizată și așa mai departe. În schimb câștigați o vizită la medic pe baza unei căderi nervoase.
Bineeee glumeam. Mai câștigi încă ceva. Vizita procurorului în cazul unui accident de muncă.  Și dacă este grav(ă) …. Păi cum cine… șederea ta la procuratură.
Hmmm… nu vă plac glumele pe banii voștri. Nu-i așa ? Păi atunci de ce glumiți cu mentenanța?
Haideți să vă spun de ce. Deoarece este precum cancerul. Nu doare decât când este prea târziu.

 

Tu ști ce face operatorul tău? De când nu a mai făcut mentenanța la echipamente. Sau dacă o face o face corect?

 

Atunci când lucrurile nu se întâmplă așa cum am dori o parte este vina operatorului însă și echipa de conducere se face vinovată deoarece nu a dispus corect implementarea procedurilor de mentenanță. Aici se fac cele mai multe greșeli în muncă. Nu e suficient să-i spui ce trebuie să facă. Trebuie să știi cum să-i spui și cum să-i arăți.
Atenție… “CUM” este foarte important. Și dacă se poate să fie într-o formă continuă și la îndemâna operatorului.

 

Am deslușit misterul
Bine, nu e știință nucleară să observi că protocoalele de lucru, directivele legislative și alte proceduri cu care operează firmele sunt învechite. Simți așa că ai luat gură de praf de pe o hârtie veche când te apuci să pui în practică forma de comunicare. Deși conținutul este de multe ori bun.

 

Vă încurajăm să respectați întocmai legislația în vigoare însă noi la recondis am creat spre exemplu o procedură de service și punere în funcțiune  prese de balotat carton folie pet și alte reciclabile precum și pentru prescontainere. Această procedură este sub formă de broșură intuitivă cu ilustrații cu care lucrăm de minune cu beneficiarii echipamentelor.

 

 

Bineînțeles că furnizăm toate documentele și instrucțiunile necesare în formă scrisă. Manualul de utilizare prese de balotat deșeuri, Manualul de utilizare prescontainere, cartea operatorului și alte documente aferente. Însă se pare că acestea nu mai sunt suficiente. Avem așa multe informații încât ne pierdem pur și simplu concentrarea dacă nu le primim succint și într-o formă ușor de reținut.

 

Tocmai pentru asta la Recondis am început să transpunem sub formă de filmulețe manualul de operare și cartea de utilizare pentru prese de balotat deșeuri și pentru prescontainere. Am creat aceste filmulețe cu lecții educative pentru operatori ca să înțeleagă mai bine cum să lucreze cu echipamentele. Mai jos vei găsi primul film din această serie. Îți vom trimite mai multe dacă stai alături de noi.

 

 

Acestea sunt disponibile pe site-ul www.recondis.com precum și pe canalul nostru de youtube. Astfel operatorii le pot accesa mai repede și mai convenabil. Eliminând astfel riscul de operare greșită a utilajului. Vom publica tot mai multe în următoarea perioadă.

 

Când vine vorba de mentenanță și service prese de balotat deseuri de carton folie sau pet poți consulta un video în care am cuprins mai multe aspecte ale aceleași sarcini. De la gresare până la curățare totul este explicat în acest scurt film educativ. Puteți profita de aceste două instrumente pentru a vă face munca mai ușoară și mai interactivă cu mai multe rezultate bune.

 

Nu încurajăm să lipsească procedurile și actele normative scrise. Or fi bune și ele. Însă în munca de zi cu zi aveți nevoie de o sinteză a acestora, un instrument de lucru eficient. Acum, cel puțin pentru presele de balotat deșeuri și materiale reciclabile, îl aveți. Folosiți-le cu încredere. Sunt gratis!

 

Când să apelați la echipa tehnică autorizată?

 

 

Răspunsul este foarte simplu. De fiecare dată când vreți voi. Oricând credeți că este necesar. În orice zi. În orice noapte… ah asta nu. De sărbători sau când plecați voi în concediu… mama lui de utilaj numai atunci a găsit să se strice :)))

 

Pe bune acum. Vă vom servi cât de repede putem indiferent când ne chemați.

 

Dat fiind faptul că pe lângă utilajele specifice de procesare a deșeurilor mai aveți și alte utilaje, poate și o stație de sortare a deșeurilor ar fi super profitabil pentru dumneavoastră să vă angajați un electromecanic, să-l trimiteți la calificare și să-și obțină credențialele necesare. Vă va scuti în timp de ceva cheltuieli inutile.

 

Noi la Recondis o să-i asigurăm asistență service gratuită nelimitat!

 

Însă când e nevoie putem ajunge la intervenție în maxim 48 de ore. Avem piese pe stoc și o echipă autorizată care are dreptul să acorde sau să revoce viza de funcționare conformă obligatorie a utilajelor pentru procesarea deșeurilor

 

P.S. Și dacă alegeți să lucrați cu noi….. așa cum a discutat într-un articol trecut vă putem oferi acces gratuit în aplicația Recondis Reports unde puteți primi și vizualiza date în timp real despre utilajele voastre și istoricul lor de mentenanță.

 


Îți oferim acum gratuit un grafic de mentenanță personalizat pentru echipamentul tău. Vei avea descrierea fiecărei operațiuni ce trebuie făcută și de către cine trebuie făcută. În plus și multe alte sfaturi pe care ți le putem oferi datorită experienței noastre.

 

Lasă-ne acum email tău și îți vom trimite aceste informații. Îți vom trimite tot mai multe filme educative privind mentenanța.


Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial