+(40) 746 306 044 contact@recondis.com

Gestionarea deșeurilor reciclabile poate fi deseori un proces anevoios. De la bugetul alocat colectorilor de deșeuri, la încheierea unui contract cu o firmă specializată în acest sens și până la atribuirea personalului de lucru din firma sau organizația ta, toate aceste elemente sunt factori consumatori de timp.
Cum ar fi ca în loc să fii nevoit să administrezi fiecare situație menționată anterior, să dedici acel timp îmbunătățirii proceselor afacerii tale? Contextul ideal, nu-i așa? Soluția perfectă se află chiar la îndemâna ta.
Descoperă în continuare ce tipuri de prese balotare pentru deșeurile reciclabile ai la dispoziție și care e cea adecvată pentru afacerea ta.

 

Tipuri de prese balotare

Prese de balotat automate

Grijile legate de echipamentele costisitoare și dificil de întreținut pentru balotarea deșeurilor pot să dispară de acum. Presele de balotat automate sunt disponibile în diverse modele, astfel că tu ai siguranța că faci o investiție potrivită, pe termen lung, care reducere semnificativ cheltuielile și care deservește în totalitate activitățile afacerii tale.
Află care sunt cele mai importante caracteristici care le diferențiază.

 1. Dimensiunea
  Indiferent de mărimea afacerii tale, vei putea alege fără probleme cea mai potrivită presă de balotat automată. Dimensiunea lor variază de la mici, medii și mari, astfel că pot deservi cu succes diverse afaceri.
  La rândul lor, fiecare tip de presă este realizată în variate modele în funcție de felul deșeurilor reciclabile ce trebuie balotate.
 2. Tipurile de deșeuri balotate
  Spre deosebire de alte echipamente care sunt concepute pentru a gestiona un singur tip de deșeuri reciclabile, fiecare model de presă de balotat automată este special concepută pentru balotarea unei game variate de deșeuri.
  Astfel că poți administra cu ușurință reziduuri precum: folie, PET-uri, hârtie, textile, RDF, deșeuri menajere, paie, carton, lădițe, deșeuri biodegradabile sau materiale plastice. Prin urmare, în funcție de natura activității pe care o desfășori, poți decide care este cea mai potrivită pentru afacerea ta.
 3. Eficiența preselor
  În funcție de dimensiunea presei pe care ți-o dorești, este bine să știi din timp că atât ciclul de presare, cât și productivitatea lor diferă. Important de menționat este faptul că cele două caracteristici sunt direct proporționale cu mărimea presei.
  În consecință, modelele de prese mici de balotat au un ciclul de presare de 26s sau 36 s și o productivitate de 49 – 60 m3/h, respectiv de 35 – 40 m3/h. În cazul celor medii, ciclul de presare este de 20s sau 22s, iar productivitatea aferentă fiecărui ciclul este de 100-163 m3/h, 135 – 155 m3/h sau 70-125 m3/h.
  În ceea ce privește presele mari, ciclul este de 12s, 13,5s ori 26s, iar productivitatea este egală cu 400 – 500 m3/h, 342 – 400 m3/h, respectiv 160-200 m3/h.

 

Prese de balotat semiautomate

Diferența majoră dintre cele două mari tipuri de prese este faptul că, în cazul preselor automate, legarea baloților de deșeuri se face în mod automat, în timp ce utilizarea celor semiautomate presupune legarea baloților manual.
Și în această situație, există trei mari aspecte care le deosebesc, după cum urmează

 1. Dimensiunea spațiului deservit
  Oricare ar fi întinderea de care dispui, poți fii sigur că o presă de balotat semiautomată se va adapta fără probleme spațiului în cauză. Fiind confecționate orizontal sau vertical, se încadrează cu ușurință în orice încăpere.
  De asemenea, în caz de nevoie, ele se pot muta ușor astfel încât să contribuie la eficientizarea proceselor afacerii tale.
 2. Gama de deșeuri balotate
  Și în acest caz, există o varietate de reziduuri reciclabile ce pot fi gestionate cu o singură presă de balotat semiautomată. În consecință, se pot balota deșeuri precum: PET-uri, carton, folie, plastic, textile, paie, deșeuri menajere, hârtie, RDF, lădițe de plastic, burete sau orice alt tip de materiale reciclabile.
 3. Forța de presare
  În funcție de greutatea deșeurilor reciclabile ce necesită balotare, modelele de prese semiautomate deservesc o anumită încărcătură. Prin urmare, presele orizontale pot presa 36, 50, 60 sau 65 tone.
  În cazul preselor de balotare verticale, forța de presare este de 18, 25 sau 50 tone.
  Acum că ai aflat ce tipuri de prese balotare sunt disponibile, te invităm să descoperi gama variată de echipamente de balotare produse și distribuite de Recondis și să selectezi presa de balotat potrivită afacerii tale.


Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial