+(40) 746 306 044 contact@recondis.com

Colaborarea noastră cu un producător integralist vă poate oferii soluțile și ideile necesare  pentru completarea sau retehnologizarea smid-urilor care în momentul actual  înca nu sunt toate  complete sau echipamentele care sunt acolo pot fi depășite tehnologic.

 

Ce înseamnă să fii integralist?
Producem toate tipurile de echipamente necesare unei stații de sortare și ca atare le putem face să funcționeze automat sub o comandă unică de tip SCADA ușor de operat.

 

Ne asigurăm că acoperim toate fazele procesului de implementare
Prospectare – colectarea de informații și date necesare pentru a găsi cea mai bună soluție
Măsurări-În momentul în care se formează oferta luăm masurătorile locului în care va fi instalat echipamentul.
Proiectare–  proiect cu dimensiuni 2D și randări 3D

 

 

Găsirea de soluții-În urma prospectării încercăm să găsim echipamentul necesar atât din punct de vedere al dorințelor dar și a necesităților.
Instalare-După ce echipamentul ajunge în țară echipa noastră va fi acolo pentru a realiza instalarea echipamentului.
Asistență la operare -După ce echipamentul a fost instalat oferim training operatorilor, asistență la operare, echipe de service in maxim 24 de ore și piese de schimb.

Încercăm să găsim cele mai bune soluții și idei.

 

 

Recondis adoptă o gândire și o perspectivă nouă de proiectare și fabricare a stațiilor de sortare și tranfer. Venim în ajutorul SMID cu propuneri noi  susţinute de o tehnologie de ultimă oră aplicată în toate verigile procesului.  Sistemului de producție integralist oferă un control mai bun și o calitate mai bună. Aceasta este o cale mai rapidă pentru retehnologizarea și  dezvoltarea SMID-urilor și extinderea infrastucturii de management al deșeurilor.

 

Una dintre problemele actuale grave este lipsa forței de muncă și operarea unor echipamente care sunt subdimensionate tehnologic sau depășite tehnologic. De aceea tendința actuală este retehnologizarea și reducerea necesarului de forță de muncă . Aceasta este o sarcină majoră peste care vor trebui să treacă majoritatea companiilor din managementul deșeurilor. Noi venim cu echipamente de sortare care pot rezolva această problemă, echipamente care sunt ușor de utilizat și pot reduce necesarul de forță de muncă la jumătate, ceea ce este un alt avantaj pentru companii.

 

Procesul de sortare și stațiile de sortare

 

 

În prezentarea de mai sus ați avut ocazia să vedeți o Stație de sortare în care au fost integrate: separatoare optice , separator electrostatic ,presă de balotat ,separatoare magnetice ,  bandă vibratoare,desfăcător saci (pentru deşeurile preluate în saci de plastic), cabină sortare, boxele pentru deşeurile sortate, benzile transportoare aferente și alte echipamente necesare pentru reducerea și economisirea resurselor de energie, timp si fortă de muncă necesare. Produsele noastre  sunt special proiectate avându-se în vedere scopul utilizării acestora și necesitatea existenței unor parametri speciali de protecție pentru operatori în întampinarea riscurilor de accident la locul de muncă.

 

În urma procesului de sortare avem  și  fracțiile reziduale. O soluție oferită de Recondis  este evacuarea acesteia într-un echipament tip Prescontainer   și transferarea către deponeul ecologic. Acest proces poate să simplifice și să reducă activitatea necesară pentru transfer al acestei fracții.

 

Stațiile de transfer deșeuri

 

Stațiile de transfer sunt încă un aspect în care noi putem veni în ajutorul retehnologizării și venim cu o soluție:

 

,,STAȚIE DE TRANSFER DEȘEURI Recondis, CU BIG LIFTING HOPPER’’

 

încercăm mereu să venim cu soluții noi pentru clienții noștrii,

 

 

STAȚIE DE TRANSFER DEȘEURI RECONDIS, CU BIG LIFTING HOPPER

 

Acesta fiind un sistem de transfer al deșeurilor inteligent  vă poate ajuta să obțineți o importantă reducere a volumului și o creștere de câteva ori a volumelor zilnice transferate.   Cele mai multe funcții ale stației de transfer sunt automate, deci operarea este facilă si usoara. Orice șofer de autoutilitară pentru deșeuri poate opera o stație de transfer  de la panoul de control de pe partea șoferului.

 

Sistemele de neutralizare a  nămolului de epurare, a dejecțiilor animaliere și a deșeurilor organice sunt parte componentă a SMID -urilor însă din păcate s-a investit destul de puțin iar pe această direcție se vor face eforturi consistente în perioada următoare

 

CARBONIZAREA HIDROTERMALĂ (HTC) ȘI CARBONIZAREA VAPORTERMALĂ (VTC).

TEHNOLOGII CHEIE ÎN TRATAREA  DEȘEURILOR ORGANICE

 

Prima tehnologie de acest fel a apărut și este brevetată în Germania încă din anul 2013. La nivel European deja funcționează multiple instalații cu randament net superior altor tehnologii precum digestia biogaz sau incinerarea.

Tehnologia HTC/VTC este efectuată la o temperatură de aproximativ  230 °C și o presiune de cca. 25 bar.

HTC/VTC are la bază o procedură fizico-chimică, nu un proces biologic.

Prin ruperea lanțurilor de carbohidrați în carbon și apă, se eliberează căldură (proces exotermic).

Procesul de carbonizare are loc  într-un interval scurt de timp (2-6 ore)

Tehnologia HTC este destinată neutralizării materialelor de deșeuri lichide (< 30% materie uscată (DM)), iar tehnologia VTC este destinată neutralizării deșeurilor solide (> 30% DM)

 

 

De ce ar trebui să utilizăm tehnologia HTC/VTC?

 

Răspuns:
Pentru a închide ciclul de gestionare a deșeurilor la nivel mondial.
În prezent, deșeurile organice nu sunt utilizate cu înțelepciune.
Alături de metodele convenționale de conversie a biomasei, există întotdeauna un proces de eliberare a dioxidului de carbon (CO2) care dăunează climei și o eficiență redusă a carbonului.

 

 

Unde sunt diferențele dintre tehnologia HTC/VTC și alte procese ?

 

 

Care sunt beneficiile tehnologiei HTC/VTC?

  • Se poate utiliza orice fel de biomasă umedă și uscată și ca amestec
  • Cărbunele este neutru CO₂ poate fi depozitat și are un conținut ridicat de energie (până la 23MJ)
  • ⅔ din energia din biomasă este conservată în cărbune și poate fi utilizată în gazificatorul de lemn pentru a produce gaze de sinteză în combinație cu un CPH pentru a produce energie și căldură
  • Apa procesată poate fi utilizată ca fertilizator sau pentru a stimula producția de metan în instalațiile de fermentare
  • Igienizarea materialului de intrare, distrugerea agenților patogeni, antibioticelor, hormonilor, pesticidelor și chiar micro plasticelor.
  • Manipularea ușoară a instalației, economisirea spațiului și soluție pentru independență în tratarea deșeurilor la sursă.

 

Modulul de bază HTC –  transformă dejecțiile în cărbune

Capacitate de funcționare continuă pentru neutralizare gunoi de grajd lichid și neutralizare nămol de epurare

Poate procesa în jur de 15 tone/ zi cu cca. 5-30% conținut materie uscată

Funcționează cu deșeuri organice lichide

Funcționează cu nămol de epurare, gunoi lichid de grajd, etc.

Instalația VTC transformă materialele biodegradabile granulare în cărbune

Procesează deșeuri organice cu un conținut de substanță uscată mai mare de 30%

Fără probleme privind materialele cu impurități

Utilizabil pentru deșeuri organice solide

Utilizabil pentru deșeuri organice municipale, inclusiv plastic

 

Ne poți susține și tu pentru că avem și o cauză socială pentru care muncim cu drag. Avem Green Help Internațional. Astfel fiecare utilaj pe care Recondis îl livrează reprezintă o șansă la viață, acolo undeva în lume unde sub un răsărit de soare un copil își așteaptă zâmbetul.

 

 

Cumpără acum utilaje de la Recondis și susține și tu acești copii! Vezi oferta noastră!


Obține acum o configurare 3D și o listă cu prețuri pentru echipamentele de care ai nevoie. Lasă-ne datele tale și te vom contacta în cel mai scurt timp.