+(40) 746 306 044 contact@recondis.com

Oare ce a fost prima data oul sau gaina ? …. reciclarea e evolutie sau evolutia e reciclare ?

Intr-un sens foarte larg si pe intelesul tuturor economia circulara desemneaza acel proces prin care orice se produce are anexat si protocolul de reciclare sau in unele cazuri refolosire ( care nu este sinonim cu valorificare prin reciclare)  totala a partilor si materialelor componente.

Proaspat intors de la unul dintre cele mai mari targuri din industrie care se tine anual la Hannover, Germania reflectam la conceptul de economie circulara.

In cadrul evenimentelor am avut placerea sa cunosc cercetatori care au brevetat materiale compozite, materiale bio-compozite, materiale avansate, etc. Evident eu ma aflam acolo pentru a cunoaste de timpuriu materialele viitorului si metodele de reciclare ale acestora.

Asa se face ca am lansat si eu intrebarea cum se vor recicla aceste materiale. Iar raspunsul a fost pe masura, venit din partea unuia dintre expozanti:

Asculta baiete, omului i-a luat 3000 de ani ca sa descopere fierul. Noi am descoperit aceste materiale acum. Cam cat crezi ca va fi nevoie pana ca cineva va descoperi cum se recicleaza materialele noastre?” – am inchis citatul.Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial