+(40) 746 306 044 contact@recondis.com

Prese de balotat second hand | Prese de balotat carton second hand
Prescontainere second hand | Prese de balotat automate second hand

Cand cautati pe internet aceste echipamente aveti grija sa adaugati si “CU COSTURI DE INTRETINERE FOARTE MARI” sau “ENERGOFAGE”

Vedeti voi, costul de operare nu se simte direct si imediat insa acesta este factorul care pe termen lung determina cresterea sau regresia unei afaceri datorita lipsei liciditatilor.

Nici domeniul procesarii materialelor reciclabile nu a scapat de acest flagel foarte daunator economiei – utilizarea tehnologiei invechite.  Acum eu nu spun ca a utiliza un echipament second hand este ceva rau. Insa sunt echipamente din categoria „fiare vechi animate” si echipamente reconditionate, modernizate.

Sa luam spre exemplu caracteristicile tehnice: Daca in anii 2000 pentru a produce 5 to/ora aveam nevoie de un motor de 45 kW astazi putem avea aceasi productie cu doar 30 kW.

15 kW/ h x consumul mediu orar x 8 ore /zi x 21 zile / luna = 483 kW – PIERDERE x 5 ani… faceti dumneavoastra calculul si imaginativa ca acesti bani ar putea fi ai dumneavoastra.

Ei daca la capitolul energie scapam mai ieftin in ceea ce priveste utilizarea preselor de balotat second hand, altfel stam la capitolul forta de munca. Se stie faptul ca achizitionam un astfel de echipament fie el prescontainer sau presa de balotat folie, carton, plastic, etc.  pe condsiderentul pretului mai scazut.

Daca ne uitam putzin la costul cu munca vom realiza urmatoarele: Ca sa deservesti o presa de balotat veche sau subdimensionata nu de multe ori scapam fara 4 muncitori.

In conditile in care platesti cel putzin cu 1500 RON un muncitor mai dai la stat aprox 70%. Asta inseamna 1050 RON.

Vedeti voi… pentru operarea unei prese de balotat materiale reciclabile, moderna, utilizam maxim 2 oameni.

Pentru operararea unui echipament neadecvat consumam de doua ori mai multa forta de munca. Adica 3000 RON salariul net pentru doi muncitori x 12 luni = 36.000 RON x 5 ani = 180.000 RON . La care se adauga taxele 1050 ron x 2 mucitori x 12 luni  x 5 ani =126.000 RON.

Bravo! Tocmai ati pierdut 306.000 RON = 68.000 EUR

Stati linistiti, lucrurile pot fi si mai grave. Ceea ce nu putem comensura este costul de oportunitate. O oportunitate sa contractati mai mult insa sunteti limitat la echipamentul vechi pe care deja ati dat bani.Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial