Servicii gratuite oferite de Recondis pentru monitorizarea mentenanței la presele de balotat deșeuri și stațile de sortare a deșeurilor?
Un modul online integrat de monitorizare a mentenanței
Recondis Reports este un produs online prin care puteți monitoriza acțiuni de mentenanță, istoricul echipamentelor, raport al erorilor și multe altele. În contextul actual se folosesc tot mai mult soluții inteligente pentru gestionarea funcționării echipamentelor. Aceste soluții au ajutat alți operatori precum ești tu. Au și un impact social și te ajută să stai de partea sigură a lucrurilor.
Digitalizarea în procesele tehnologice
E drept am evoluat mult în ultimul timp în ceea ce privește gestiunea deșeurilor însă încă avem mult de muncă până situația va fi așa cum ne place. Desigur acest “ne place” trebuie definit. Nu cred că e neapărat un lucru bun să copiem ce fac celelalte state deoarece fiecare popor are obiceiul propriu de consum iar structura deșeurilor poate fi diferită. De aici și necesitățile tehnologice de procesare a deșeurilor menajere pot fi diferite.
Ca atare dacă tot suntem diferiți ar trebui să acceptăm acest fapt și să construim tehnologie care să ne servească propriile interese.
Imaginați-vă că faceți eforturi pentru creșterea afacerii pe care o conduceți ( că până la urmă e o afacere nu sursă de caritate cu privire la obiectivele de mediu). Faceți investiții, reușiți să colectați marfă bună, încheiați mai multe contracte însă sunteți sabotați din interior de proprii angajați.
Știu vouă nu vi se întâmplă.
Totuși aș vrea să vă gândiți dacă v-aș întreba acum ați putea în maxim 5 minute să-mi spuneți care sunt costurile voastre cu mentenanța și costurile de downtime cu personalul (adică pierderea cu personalul deoarece nu operează bine echipamentele) ?
Ei bine acum imaginați-vă cum un instrument online care vă poate oferi date pe măsură ce lucrurile evoluează, mentenanța este respectată personalul este instruit și producția monitorizată poate face diferența. Noi la Recondis am dezvoltat un asemenea instrument.
În condițiile penuriei forței calificate de muncă vom fi nevoiți să implementăm tot mai multe sisteme inteligente autonome pentru gestionarea deșeurilor. Noi spunem că ar trebuii să fie o plăcere și ar trebui să demarăm aceste investiții înainte ca evenimentele să ne copleșească.
Tendințe în echipamente pentru procesarea deșeurilor
În stațiile de sortare folosim sortatoare optice care folosesc algoritmi desprinși din A.I. (inteligență artificială) . Roboții de sortare care folosesc inteligența artificială au înlocuit personalul uman care sorta pe platformele de sortare. Acum putem să controlăm automat tot procesul de gestiune a deșeurilor de la intrarea în stația de sortare, procesarea acestuia, balotarea cu presele de balotat și evacuarea fracției reziduale prin stația de transfer.
E drept aceste echipamente nu se îmbolnăvesc, nu cer de mâncare, nu vor concedii, nu au pretenții prea mari, însă cer mentenanță. Încă nu se repară singure :)) Acest proces poate deveni extrem de scump dacă nu folosim instrumente adecvate de monitorizare și planificare a operațiunilor de mentenanta și service pentru prese de balotat, statii de sortare si stații de transfer a deșeurilor. Recondis Technology SRL vă poate livra echipamente și pune la dispoziție un sistem de monitorizare și înregistrare automată atât a producției cât și a operațiunilor de service efectuate sau planificate pentru viitor. Astfel veți avea un raport complet asupra rezultatelor.
Spre exemplu în această stație de sortare deșeuri avem:
Buncăre de primire inteligente care alimentează stația de sortare cu deșeuri doar dacă primesc semnal de la calculatorul central în funcție de încărcarea utilajelor de sortare. Însă au capacitate de stocare temporară pentru a asigura continuitatea operațiunilor
Sortatoarele optice pot fi programate pentru sortarea diferitelor materiale de mărime mai mică deoarece au comunicat automat cu brațele robotice din faza de presortare care au extras materialele mai mari. Fie ele reziduale sau reciclabile de dimensiuni mai mari. Tot ce trebuie să facă operatorul este să introducă rezultatele dorite. Utilajele pot comunica între ele pentru atingerea acestor rezultate.
Totul ajunge la presa de balotat deșeuri. Care preia în mod automat materialele. Pe rând fără să le amestece și le balotează.
Cum funcționează sistemul ?
Haideți să luăm spre exemplu o stație de sortare a deșeurilor unde avem integrate mai multe echipamente. Un sistem informatic monitorizează toate procesele care au loc. Astfel informațiile vin de la presa de balotat deșeuri , sortatorul optic, separatorul balistic pentru deșeuri, roboți de sortare, buncărele de umplere și sunt procesate cu ajutorul unui software specializat numit SCADA. https://en.wikipedia.org/wiki/SCADA Această denumire vine din engleză și înseamnă Supervisory control and data acquisition.
Imagine cu titlu informativ
Adică un sistem de colectare, procesare date și control procese în timp real. Acum că am lămurit acest aspect putem trece mai departe având convingerea că fiecare producător de utilaje îl poate configura în funcție de necesități fie și pe o platformă open source. Aici intră atât date despre parametrii de funcționare în timp real cât și date primite de la modulul de mentenanță și service oferit gratuit de către Recondis. Astfel în calitate de operator puteți ajusta fluxul de lucru pentru a obține rezultatele dorite sau puteți urmări graficul de mentenanță pentru a optimiza costurile cu funcționarea instalațiilor și pentru a evita pierderile.
Un modul de vizualizare mentenanță și service gratuit
Recondis a dezvoltat un modul denumit Recondis Reports care deocamdată se află în versiunea de evaluare și care pentru moment vă permite să vizualizați procesele de mentenanță necesare pentru echipamentele pe care le operați. Acest modul poate fi operat împreuna cu un sistem de tip SCADA sau poate fi folosit separat de acesta dacă nu aveți configurat un SCADA. La bază este o aplicație online unde vă puteți loga (înscrie) din website-ul recondis. Aceasta aplicație suportă înregistrări ale operațiunilor de service făcute la echipamentele voastre. Vă oferă acces rapid la rapoartele de service privind operațiunile efectuate, numărul de ore investit, costul pieselor folosite, recurența cu care ați făcut service și multe altele.
Aplicația funcționează atât pe calculator cât și ca aplicație online pe telefonul mobil sau tabletă. Este ușor de folosit iar în versiunea de teste aveți asistență gratuită din partea recondis.
Puteți să faceți programare pentru service sau puteți pur și simplu să vedeți când va fi următoarea intervenție programată. Aveți disponibil în aplicație un calendar al evenimentelor. Astfel o să fiți la zi cu mentenanța și nu mai riscați pierderi datorită căderilor bruște ale echipamentelor.
Unul dintre cele mai importante beneficii îl veți obține atunci când utilizați această aplicație pentru ca vedeți cât vă costă operarea echipamentelor și vă veți putea face o planificare adecvată. Apropo de operarea echipamentelor este posibil configurarea inclusiv a rapoartelor privind producția zilnică sau orară a echipamentelor definite în aplicație.
Un alt aspect important este avantajul pe care îl oferă în raportarea obligatorie către autoritățile în domeniul protecției muncii. Astfel puteți oferii un raport complet cu revizii și service efectuat în timpul normat. Veți obține un sigiliu de service care atestă efectuarea verificărilor obligatorii.
Funcționează pentru orice echipament aveți. Singura condiție este să faceți mentenanță sau în cazul în care nu ați făcut până acum și aveți o cădere a utilajului să înregistrați operațiunile în sistem.
Este gratuit
Versiunea de evaluare este gratuită până la sfârșitul anului 2020 și așa va rămâne pentru cine se înregistrează până la această dată în sistem. Veți beneficia de toate funcțiile aplicației și de toate actualizările disponibile.
Dacă vă logați și vă place nu vă cerem nimic în schimb decât dacă aveți plăcerea să faceți o mică donație pentru asociația de ajutor pentru copii Green Help Internațional. Ei bine…. Asta este o alta poveste de succes pe care Recondis o susține. Însă despre asta într-un articol viitor. Totuși poți afla mai multe accesând linkul următor.
Vrei să beneficiezi de această aplicație ?
Tot ce trebuie să faci este să accesezi acum link-ul următor Recondis Reports și fă-ți un cont în aplicație. Odată creat acest cont și intrat în aplicație te vom contacta și împreună cu tine vom face configurările în funcție de specificul tău.