+(40) 746 306 044 contact@recondis.com

Accesorii pentru siguranta in timpul muncii

Descriere scurtă a echipamentului

Presele de balotat si benzile transportoare ANIS pot fi prevăzute cu accesorii pentru protecția suplimentară a operatorului

SISTEM DE INTERBLOCARE CU CHEIE
SISTEM DE DETECȚIE A PERSOANELOR PE BANDA TRANSPORTOARE ÎNCLINATĂ
SISTEMUL DE PROTECȚIE ÎMPOTRIVA CĂDERII
PLATFORMĂ DE INSPECȚIE
CAPAC DE PROTECȚIE FONICĂ
BOLT DE BLOCARE DE SIGURANȚĂ A BERBECULUI DE PRESARE
ALARMĂ SONORĂ SAU TURN LUMINOS CU LED CU ALARMĂ ÎN CAZ DE DEFECȚIUNE

...citește mai mult citește mai puțin

Eforturile noastre se traduc în proiecte care ne-au adus satisfacții.

Vezi proiectele noastre Vezi recomandarile noastre Intrebari Frecvente

Sistemul de siguranță cu încuietoare cu cheie este conceput pentru a oferi o siguranță sporită angajaților în timpul funcționării, în comparație cu standardele de bază impuse de către regulamentele aplicabile privind siguranța. Presa de balotat poate funcționa doar atunci când toate cheile sunt introduse în terminal.

Sistemul de închidere de siguranță a ușii de inspecție, operat cu cheie, permite întreținerea și curățarea în siguranță a mașinii. Cheile de siguranță pot fi scoase doar atunci când alimentarea panoului electric de comandă este întreruptă.
Sistemele de interblocare pot lua forma unui comutator electric și/ sau a unu sistem mecanic „cu cheie captivă”, sau o combinație a celor două, dacă acest lucru este necesar

Buncărul de alimentare, sau ușa camerei de presare sunt echipate cu o funcție dublă de siguranță: această ușă este încuiată cu o a doua cheie care trebuie să fie luată de către angajat atunci când intră în zona jgheabului. Ușa poate fi închisă din nou doar atunci când angajatul a părăsit zona jgheabului și a introdus a doua cheie. În mod normal, presa de balotat este echipată cu mai multe butoane de oprire de urgență, iar piesele în mișcare sunt protejate prin intermediul unor capace.

Vezi mai mult

Personalul companiilor de reciclare este expus pericolelor si riscurilor atunci când lucrează cu echipamente grele precum prese de balotat si benzi transportoare.

Prin luarea unor măsuri suplimentare de precauție, ANIS a oferit un sistem de protecție a lucrătorilor care lucrează în diferite zone periculoase aflate de-a lungul preselor de balotat cu canal si a benzilor transportoare.

Sistemul este proiectat pentru a completa măsurile de siguranță deja implementate în toate sistemele de benzi transportoare si pentru a proteja suplimentar personalul împotriva accidentelor fatale prin oprirea automată a benzilor transportoare.

Sistemul ANIS fără fir de protecție a muncitorilor pentru benzile transportoare este un sistem electronic de securitate proiectat pentru a opri o bandă transportoare (conectată la o antenă de securitate) imediat ce o persoană care poartă un ecuson emițător intră în o zonă periculoasă.

Descrierea sistemului
Presele de balotat sunt alimentate prin intermediul a unor benzi transportoare de mari dimensiuni. Există riscul ca o persoană să cadă pe aceste benzi si să fie trasă în presa de balotat. Pentru a evita acest lucru, pe banda transportoare este instalat un modul cu antenă care supraveghează întreaga lățime a benzii transportoare. Persoana are asupra sa dispozitivul de siguranță, fie pe braț, fie pe îmbrăcăminte. În cazul în care dispozitivul de siguranță intră în câmpul magnetic, este detectat imediat iar sistemul se oprește în mod automat.

Avantaje:
• crește nivelul general de siguranță și creează practici sigure de lucru pentru personal
oferă personalului cea mai bună protecție posibil prin intermediul sistemului de oprire a mașinii, care va funcționa indiferent de gradul de atenție al angajatului
sistemul respectă standardele internaționale de siguranță (EN 16252: 2013).
poate fi instalat pe echipamente noi și pe echipamente existente
toate configurațiile pot fi adaptate situațiilor specifice clientului și pot furniza o soluție personalizată pentru protecția zonelor periculoase
simplifică sistemul de securitate cu un singur sistem pentru benzi transportoare, prese de balotat și tocătoare

Vezi mai mult

Sistemul previne căderile atunci când se lucrează în zone periculoase, dar este responsabil si pentru oprirea funcționării mașinii în cazul în care un muncitor cade, pentru a evita pericole mai mari.
Acesta este un dispozitiv retractabil de siguranță care este ancorat la un element fix si este conectat la muncitor prin intermediul unui ham de siguranță. În cazul în care se produce căderea, hamul se întinde si dispozitivul de protecție împotriva căderii detectează această tensiune.
Acest dispozitiv este responsabil si pentru transmiterea semnalului de oprire către instalație, generând o oprire de urgență în funcționarea mașinii
Dispozitivul trebuie să fie conectat la punctul fix de ancorare, prin intermediul unui inel de susținere si a unui conector. În mod natural, punctul fix de prindere trebuie să fie plasat deasupra utilizatorului, astfel încât forța gravitației din timpul căderii să aibă efectul dorit de generare a unei tensiuni bruste în ham. Suplimentar, conexiunea trebuie să aibă o rezistență statică minimă de 12 kN.
Forma si structura punctului fix de ancorare trebuie să fie suficientă pentru a preveni decuplarea automată si alunecarea dispozitivului de siguranță. Se recomandă utilizarea unor puncte fixe de ancorare certificate si marcate, în conformitate cu standardul european EN 795.

Vezi mai mult

ANIS poate proiecta platforme de întreținere, în conformitate cu cerințele clientului, permițând astfel personalului să ajungă într-un mod sigur si eficient în anumite zone ale instalației.

Platforma de întreținere permite accesul sigur la ușa de verificare a buncărului de alimentare, si la cutia de viteze a benzii transportoare, si poate fi furnizată împreună cu mașina

Vezi mai mult

Protejează unitatea de acționare împotriva murdăriei și a prafului și reduce nivelul zgomotului atunci când presa de balotat funcționează.

Vezi mai mult

• Creste siguranța operațională în timpul legării firului, de exemplu, atunci când este întreruptă alimentarea cu curent electric
• Împiedică împingerea înapoi a berbecului de presare în timpul legării balotului, al unei opriri de urgență sau al întreruperii alimentării cu curent electric
• Previne îndoirea cilindrilor de introducere a firelor (acelor)

Vezi mai mult

Presa de balotat este prevăzută în mod standard cu semnale de alarmare acustică și vizuală care sunt activate în momentul pornirii presei de balotat (semnal tip impuls prelung, de 95 dB).
Opțional, presa de balotat poate fi prevăzută cu semnale de alarmare acustică și vizuală care sunt activate în momentul în care presa se defectează (semnal tip impuls scurt, de 95 dB).

Vezi mai mult

*Recondis are dreptul să modifice datele tehnice și dimensiunile echipamentelor prezentate fără a notifica vizitatorii acestui site de prezentare. Specificațiile exacte pot fi trimise la întocmirea ofertei tehnice. Informațiile prezentate pe acest site de internet nu creeaza nici o obligație pentru Recondis.

Ai nevoie de finanțare?

Cerere finanțare

Cere mai multe informații

Contactează-ne
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial