+(40) 746 306 044 contact@recondis.com

Accesorii pentru productia optima a balotilor

Descriere scurtă a echipamentului

Presele de balotat pot fi prevăzute cu accesorii care optimizează producția de baloți.

PERFORATOR PENTRU STICLE
AGITATOR (DISTRIBUITOR PENTRU MATERIAL)
ȘTEMUITOR (PENTRU ÎNDEPĂRTAREA BLOCAJELOR DE MATERIAL)
ELEMENTE DE GHIDARE PENTRU EVACUAREA BALOȚILOR
OPȚIUNE SISTEM DE LEGARE CU FIR DE PLASTIC
CONTROLUL DENSITĂȚII BALOTULUI
SISTEM DE LEGARE ÎNCRUCIȘATĂ
CAPACE PENTRU FANTELE PENTRU ACE
SUPORT PENTRU BOBINA DE SÂRMĂ ȘI SISTEME DE GHIDARE A SÂRMEI
SISTEM HIDRAULIC DE ÎNTINDERE A FIRULUI
BUNCĂR DE ALIMENTARE – EXTRALARG
BUNCĂR DE ALIMENTARE CU PLATANE HIDRAULICE DE DEVIERE (PORȚI DE DERIVAȚIE)

...citește mai mult citește mai puțin

Eforturile noastre se traduc în proiecte care ne-au adus satisfacții.

Vezi proiectele noastre Vezi recomandarile noastre Intrebari Frecvente

Perforatorul pentru sticlele din plastic PET perforează sticlele și elimină aerul din acestea, în vederea obținerii unor baloți mai grei, de mare densitate, omogeni, ceea ce reduce costurile de transport și previne ruperea firului de legare. Acesta este montat pe o secțiune a buncărului de alimentare și este deplasat hidraulic în lateral, dacă acest lucru este necesar.
• Acesta este compus din două role cu țepi care se rotesc în direcție opusă la viteze diferite. Este utilizat în special pentru pre-condiționarea sticlelor din PET și a containerelor din plastic, înainte de balotare. Aplicabil pentru toate sistemele care utilizează un șasiu și un buncăr de alimentare, cu o bandă transportoare; perforatorul poate fi prevăzut ulterior și cu sisteme de evacuare.
2 rotoare independente cu țepi de perforare de înaltă rezistență din oțel HARDOX EXTREME Sistem antiblocare cu ax montat pe un suport retractabil în mod automat
2 motoare de 5,5 kW (opțional 2,2 kW) (câte unul pentru fiecare ax), pentru o capacitate de perforare de 100 până la 200 m3/h Număr de rotații: până la 65 rpm
Montat în jgheabul de alimentare al presei de balotat, sau opțional, ca unitate independentă
Perforatorul PET servește la golirea, perforarea și precomprimarea sticlelor PET Întregi, cartoanelor pentru băuturi, a containerelor din plastic de mici dimensiuni, înainte de balotare.

Vezi mai mult

Distribuitorul pentru materiale (cunoscut adesea si sub numele de agitator) este retractabil si este utilizat în vederea dizlocării ziarelor compactate
sau pentru dispersia ziarelor si a revistelor împachetate din interiorul buncărului de alimentare, pentru a produce un balot mai uniform. Acest agitator reprezintă o lamă rotativă, acționată de către un motor electric în buncăr, imediat deasupra camerei de balotare si creste viteza de încărcare a camerei de presare cu materiale împachetate care nu au fost pre-condiționate înainte de formarea balotului.

Acesta este introdus în buncărul de alimentare prin ușile cu balamale si distribuie materiale împachetate, compactate, care sunt extrem de greu de balotat, cum ar fi reviste, dosare, cărți cu portă dură, ziare si hârtie colorată, prin intermediul turației la viteze ridicate.

Ușa agitatorului din jgheabul buncărului de alimentare este deschisă în mod automat. În momentul în care agitatorul este plasat în interiorul presei de balotat, ușa se închide în mod automat înapoi (comandă prin intermediul unui motor hidraulic – 1,5 kW).

Agitatorul este echipat cu rulmenți de mare capacitate care pot absorbi orice sarcini majore generate de șocuri. Un motor electric (de obicei de 11 kW) acționează discul în formă de stea al distribuitorului prin intermediul unor curele trapezoidale. Aceste curele trapezoidale protejează motorul împotriva unor sarcini de vârf.

Vezi mai mult

Un dispozitiv pentru îndepărtarea blocajelor de material denumit „ștemuitor” fost conceput pentru a elibera automat materialul blocat în fața marginii de tăiere, în momentul procesării materialelor dure. Acesta este plasat imediat deasupra lamelor de tăiere, pentru o eficiență maximă și o întreținere facilă
• Pozițiile de capăt sunt scanate prin intermediul unor senzori inductivi.

Ștemuitorul cu o forță de apăsare de până la 35 t și rama de mare capacitate acoperă întreaga lățime a berbecului și este suficient de mare chiar și pentru acumulări mari de material.

Proiectat în special pentru a rezista unor sarcini dezechilibrate în timpul unei curse, ceea ce înseamnă o rezistență ridicată chiar și în cazul procesării materialelor dure.

Supape cu tehnologie de ultimă oră pentru un timp redus de răspuns și viteză de operare, ceea ce permite durate mici pentru cicluri. Inovațiile de ultimă oră pentru ștemuitor includ rețetă corespunzătoare pentru program; ștemuitorul are și o funcție de precomprimare

Vezi mai mult

Presa de balotat cu canal poate fi prevăzută cu dispozitive suplimentare de evacuare a baloților modificați, cum ar fi rampe, sine, piste si mese, astfel încât baloții să poată fi eliminați rapid, depozitați si pregătiți pentru transport.

•Rampă de evacuare a baloților

•Pistă de evacuare a baloților
Șinele pentru evacuarea baloților sunt utilizate în mod obișnuit, datorită diferitelor constrângeri referitoare la spațiu, pentru a modifica direcția de deplasare a baloților. În acest mod poate fi crescut nivelul de automatizare a procesului și poate fi îmbunătățită eficiența. Șinele de evacuare a baloților, cu curbură personalizată, permit baloților să părăsească clădirea într-o manieră controlată.

•Masă de evacuare a baloților (90°)
Masă de evacuare a baloților pentru preluarea baloților în unghi drept (90°)
Sistemul de evacuare a baloților este prevăzut cu un sistem de ghidaje din oțel, cu o grosime a materialului de 4 mm.
Partițiile de pe elementele de ghidare a baloților sunt plasate la 300 mm înălțime (în interior) si 800 mm (în exterior).
Baloții sunt ghidați către un sistem de evacuare la 90° prin intermediul unor segmente cu plăci ridicate.
Structura care susține elementele de ghidare a baloților este fixată în podea prin intermediul unor ancore mecanice.

Vezi mai mult

Pentru unitățile care produc baloți RDF si SRF, care urmează să fie trimiși către fabricile de ciment sau către termocentralele care utilizează deșeurile drept materie primă, presele de balotat ANIS sunt prevăzute cu o unitate de legare cu fir de plastic. Acesta a fost proiectat pentru unitățile care ard deșeuri, deoarece firul de plastic, spre deosebire de firul de metal, arde și nu lasă reziduuri în cuptor.
Avantajele sistemului ANIS de legare cu fir de plastic sunt reprezentate de faptul că permite utilizarea atât a unui fir de plastic, cât și a unui fir de oțel, prin simpla înlocuire a cataramelor de legare, aceasta caracteristică făcând ca mașina să fie mai flexibilă. În cazul în care baloții produși sunt ambalați cu folie, acest lucru asigură o acoperire ermetică, deoarece sistemul de legare nu a perfora pelicula de acoperire.
FIR DE PLASTIC
Acesta este un produs de înaltă calitate și fiabilitate, care asigură legarea automată cu o rezistență ridicată la tracțiune. Ținând cont de secțiune, un fir de plastic are o rezistență la tracțiune mai mare cu până la aproape 40% decât cea a firelor de oțel.
Firele de plastic au următoarele dimensiuni:
• Diametrul de 3,2 mm (pentru presele mici – medii)
• Diametrul de 4,3 mm (pentru presele medii – mari)

Vezi mai mult

Sistemul de control a densității balotului monitorizează si reglează în mod automat forța de acționare a preselor pentru a obține baloți omogeni cu o densitate maximă, în funcție de materialul de balotat.

Pentru clienții care balotează o gamă largă de materiale, care sunt schimbate în mod frecvent, si din acest motiv necesită parametrii diferiți de optimizare, poate fi utilizată opțiunea de preprogramare. Tot ceea ce trebuie să facă operatorii este să selecteze materialul care trebuie procesat. Software-ul inteligent din cadrul sistemului de comandă determină presiunea necesară în canal, pentru a oferi o compactare maximă a materialului, la fiecare cursă.

Vezi mai mult

Pentru a menține materialul balotat în baloți uniformi si pentru a obține cea mai bună greutate posibilă a balotului pentru materialele expandabile (în cazul balotării materialelor PET, HDPE, spumelor sau foliei) se recomandă sistemul de legare încrucișată a baloților.
Acest lucru înseamnă că pe lângă cele cinci fire verticale standard, balotul poate fi legat și cu patru fire orizontale. Drept rezultat, în timpul manipulării, din balot va cădea o cantitate minimă de material.
Prin intermediul legării încrucișate, chiar și materialele dificile pot fi legate. Această opțiune asigură posibilitatea de a stivui baloții pentru o capacitate maximă de depozitare.
Recomandată în special pentru presele de balotat cu:
• forță de presare de 90 până la 200 t
• Dimensiunile balotului 1.100 x 750 mm (max. 8 fire, legare încrucișată) și 1.100 x 1.100 mm (max. 9 fire, legare încrucișată) Recomandări pentru aplicare:
Clienții utilizează adeseori sistemul automat de legare cu fire încrucișate, de exemplu, prin introducerea în unitatea de legare orizontală a unui fir de oțel (B) având în unitatea de legare verticală un fir de plastic (A) și utilizând această unitate doar atunci când este absolut necesar

Vezi mai mult

Acest element blocabil de etanșare previne pătrunderea nedorită a scurgerilor materialelor fine de balotat în componentele critice ale presei de balotat cu canal (în special în cazul balotării MSW, RDF sau a materialelor de mici dimensiuni), sau scurgerea materialului din presa de balotat în locuri nedorite (în zona dispozitivului de legare). Acest lucru garantează o legare fără probleme.

Platane hidraulice frontale pentru securizarea berbecului presei (capace)
Aceste platane hidraulice împiedică scurgerea materialului fin de balotat în fantele pistonului, prin aceasta înlesnind trecerea acelor de legare.

Scut hidraulic culisant pentru fantele pentru ace din zona de legare pe orizontală
Împiedică pătrunderea deșeurilor de mici dimensiuni sau moi, cum ar fi MSW, si a resturilor de mici dimensiuni produse de sistemul de transport cu aer comprimat în locuri nedorite din presă (în zona dispozitivului de legare)
Porturile de legare rămân închise în timpul fazei de presare, pentru a preveni scurgerea materialelor si lichidelor reziduale. Rezultatul este o zonă de lucru curată pentru operatori si pentru utilajele din apropiere. Valoarea scuturilor de protecție este dată de durata de viață mai mare (nu există contaminare a componentelor mașinii), servisare mai rapidă si costuri reduse de curățare.

Placa de presare cu element hidraulic de închidere a fantelor pentru ace din zona de legare pe verticală
Împiedică scurgerea materialului fin de balotat în fantele pistonului, prin aceasta înlesnind trecerea acelor de legare. Sistemul operat hidraulic de etanșare a berbecului presei, din partea frontală a acestuia face imposibilă pătrunderea materialului în berbec. Acest lucru garantează o legare fără probleme.

Vezi mai mult

Alegerea sistemului potrivit depinde si de capacitatea presei de balotat si de frecvența de înlocuire a bobinelor. În funcție de nevoile clientului, presele de balotare pot fi livrate cu trei tipuri de sisteme pentru bobine de sârmă:
• Bobine de mici dimensiuni de până la 45 kg
• Bobine de dimensiuni mari de până la 800 kg si
• Bobine de mari dimensiuni pentru fir de plastic
Pentru toate sistemele de bobine sunt livrate în standard sisteme reglabile de îndreptare a sârmei. Funcția sistemelor de îndreptare a sârmei este aceea de a garanta funcționarea corespunzătoare a sistemului de legare.
Introducerea firului este o sarcină rapidă si facilă, locația elementului de ghidare a firului fiind usor accesibilă.

Vezi mai mult

Opțional, sistemul de derulare a firului de pe bobinele de mari dimensiuni oferă posibilitatea instalării a unui sistem hidraulic de întindere a firului. Mulțumită sistemului său hidraulic special de derulare a firului, presa produce baloți extrem de grei, omogeni și compacți.
Sistemul hidraulic de tensionare a firului este recomandat în special pentru balotarea materialelor la care probabilitatea de rupere a firului este ridicată (materiale plastice precum PET, HDPE, folie).

Vezi mai mult

Pentru procesarea deșeurilor de mari dimensiuni, fără a le preprocesa într-un tocător.
Pentru a face față debitului de deșeuri de mari dimensiuni care sunt transportate pe o bandă transportoare lată (2000 mm), presa de balotat poate fi echipată cu un buncăr de alimentare mai lat (fanta de umplere), denumit buncăr de alimentare lat. Buncărul de alimentare larg este montat pe gura de alimentare a presei de balotat. Acest echipament face posibilă compactarea materialelor extrem de voluminoase fără a fi nevoie de a le trece printr-un tocător.

ANIS poate proiecta și furniza buncăre de alimentare integrate cu tocătoare, dispozitive de răsturnare, sisteme de transport cu aer comprimat, etc. – pentru a putea procesa toate tipurile de materiale de balotat.

Vezi mai mult

Porțile de deviere sunt utilizate pentru devierea materialului de la presa de balotat atunci când aceasta este în stare de eroare sau atunci când se realizează operații de întreținere, pentru a se evita întârzierile în producție, sau atunci când materialul procesat poate fi livrat în stare liberă (necompactat în baloți). ANIS poate proiecta si realiza porți de deviere conform nevoilor clientului

Cilindrii porților de deviere pot fi acționați manual sau prin intermediul circuitului hidraulic al presei de balotat.
ANIS poate proiecta si furniza buncăre de alimentare integrate cu tocătoare, dispozitive de răsturnare, sisteme de transport cu aer comprimat, etc. – pentru a putea procesa toate tipurile de materiale de balotat.

Vezi mai mult

*Recondis are dreptul să modifice datele tehnice și dimensiunile echipamentelor prezentate fără a notifica vizitatorii acestui site de prezentare. Specificațiile exacte pot fi trimise la întocmirea ofertei tehnice. Informațiile prezentate pe acest site de internet nu creeaza nici o obligație pentru Recondis.

Ai nevoie de finanțare?

Cerere finanțare

Cere mai multe informații

Contactează-ne
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial